01 apr 2020

BY: De Glinstering

Blog

Comments: Geen reacties

Lieve allen

Eerst en vooral hoop ik dat u allen nog in goede gezondheid verkeert en zo ook uw naaste gezins- en familieleden.
Het is een zeer moeilijke tijd, dat we sociaal afstand moeten nemen. Dit kan zeer vreemd aanvoelen, omdat we dit niet gewend zijn.
Leren omgaan met stress en angst, wordt nu erg op proef gesteld. Maar er zijn ook voordelen aan verbonden om even stil te staan.
Die tijd heb ik ook nodig gehad…hoe gaan we hier nu mee verder. Mensen zoeken in zulke tijden naar creatieve oplossingen.
Daarom heb ik twee voorstellen. Dit is enkel voor diegenen die er wensen op in te gaan en dit momenteel graag zouden hebben.
Ik wil zeker niets opdringen…U moet zich er veilig en comfortabel bij voelen.

Ik kan afstandelijk, online therapie en oudergesprekken (intakes) geven via gesprek op skype. Dit is een eerste voorstel. Kindertherapie zal moeilijk gaan, vrees ik langs deze weg.
Voor jongeren kan dit zeker wel!
Of ik stel wandeltherapie voor met de nodige veiligheidsmaatregel (1,5m afstand houden).

Wandeltherapie is werkzaam bij het onderbreken van een negatieve gedachtengang en om in contact met het lichaam te komen.
Beweging stimuleert de werking van de hersenen en prikkelt onze zintuigen.
Elementen uit de natuur (symboliek) zijn helpend en ondersteunend voor het naar buiten brengen van onze negatieve gedachten en gevoelens.
Door wandeltherapie kan psychische verandering ontstaan, zodat we ons beter gaan voelen, dit zorgt voor een grotere draagkracht en werkt mee aan ons zelfvertrouwen.
Psychische ervaringen worden gemakkelijker gedeeld en bespreekbaar gemaakt, als er een gezamenlijke fysieke ervaring aan ten grondslag ligt.
Door je in beweging te zetten, ontmoet je meer…

Met sommigen had ik al geplande afspraken gemaakt in onze agenda voor volgende week. In principe kunnen die voor mij blijven staan.
Als u wenst in te gaan op mijn voorstellen, geef me dan gewoon maar een seintje, dan kunnen we onze afspraak laten doorgaan.
Ook als mensen een nieuwe afspraak wensen te maken, dan hoor ik het wel.

Hou u goed en keep it safe!

Gezonde groetjes

Side bar